Spacer

empty label

רבני המכון

נסיעה ללידה בשבת

רבני המכון

למה צריך לשים לב כשנוסעים ללידה ברכב פרטי?

שאלה

שלו,

אנחנו לקראת לידה ב"ה.

רציתי לשאול, למה צריך לשים לב אם תתתח לידה בשבת וניצטרך ליסוע ברכב פרטי?

אשתי מאד מעדיפה לא ליסוע באמבולנס...

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה,

ראשית, שיהיה בשעה טובה ובידיים מלאות!

  • אם נוסעים לבית היולדות ברכב הפרטי יש לשים לב לכמה דגשים:
  1. אם אפשר לבחור בין שני רכבים, רכב בעל נפח מנוע גדול לעומת רכב קטן, או בין רכב הילוכים לבין רכב אוטומטי, לכתחילה יש להעדיף נסיעה ברכב קטן וברכב הילוכים. אם יש צורך כלשהו (למשל, כשרכב אחד מהיר מחברו או כשהאחד מתודלק והשני לא) או מצד נוחיות היולדת, אין לדקדק בכך, ואפשר לקחת איזה רכב שמעוניינים בו.
  2. לאחר שהיולדת יורדת מהרכב אין להמשיך בנסיעה, אולם – סכנה להשאיר כך רכב מונע! נוסף לכך, בדרך כלל היולדת יורדת בסמוך לכניסת בית היולדות. רכב החונה במקום זה חוסם את הגישה לאמבולנסים והדבר עלול לגרום לפיקוח נפש!

לכן, למעשה:

  • אם יש נהג נוכרי שיזיז את הרכב, יחנה אותו בחניה מסודרת ויחזיר את המפתח לבעל הרכב או למשרד הקבלה בבית היולדות, זהו הפתרון המועדף.
  • אם הרכב מפריע לאמבולנסים ואין נוכרי שיטפל בו, מותר להסיע את הרכב לחניה סמוכה, לכבותו, להוציא את המפתח ולנעול את הרכב – כל זאת מחשש סכנה!
  • אם כשמגיעים בנסיעה לבית היולדות יש חניה קרובה פנויה, יש להחנות בה, וכנ"ל, לכבות ולנעול את הרכב.
  1. החכם שעיניו בראשו, לא יפתח בלא צורך חלונות חשמליים במהלך הנסיעה כדי שלא יצטרך לסוגרם. אם הם פתוחים, ישאירם פתוחים. אפשר לפנות מהרכב מסמכים חשובים וכדומה. אם לאחר כיבוי ונעילת הרכב נשארו אורות הרכב דלוקים, אין לכבותם (אם ייגמר המצבר, אפשר תמיד להתניע את הרכב במוצאי שבת בעזרת מצבר אחר). סגירת החלונות וכיבוי האור יכול להיעשות על ידי נוכרי. מותר להפנות את תשומת ליבו של הנוכרי ולרמוז לו לעשות את כל הדרוש.

 

מומלצים